Thu01172019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Što nam sve uništava kožu?

uzroci loseg tena

Osim već dobro poznatih razloga koji utječu na ubrzano starenje kože poput prekomjernog izlaganja suncu i solarija, postoje i drugi manje poznati razlozi koji utječu ne samo na starenje već i na zdravlje naše kože. Kolagen- skupina proteina u vezivnom tkivu kože se sa godinama smanjuje, ali za gubitak elastičnosti kože i ubrzano starenje ne možemo okriviti samo kolagen.

Jedan od važnih faktora je svakako naš odnos prema svome tijelu, stoga što se prije određene navike počnu mijenjati, rezultat će biti vidljivi i na vanjskom izgledu.

Predugo držanje dijete

Uravnotežena ishrana je jako bitna ne samo za zdravlje, već i za kožu. Dijeta je vjerojatno jedan od najvažnijih faktora koji utiče na zdravlje kože.

Konzumiranjem slabo hranljivih sastojaka koža ne dobiva dovoljno vlažnosti te kod predugog držanja dijete koža često postane  suha i beživotna.  Uz sve to loša ishrana povećava i opasnost od raznih infekcija, jer imunitet organizma slabi. Svakodnevna prehrana treba svakako uključivati voće, povrće, žitarice i mliječne proizvode.

Pušenje

Već je opće poznata stvar da pušenje ubrzava proces starenja kože i dovodi do pojave bora prije nego kod nepušača. Nikotin sužava krvne žile, protok krvi je usporen te koža ne dobiva kisik i sve druge potrebe sastojke za njenu elastičnost i vlažnost. Naime, kod pušača u koži dolazi do povišenja razine enzima metaloproteinaze-1, zbog čega se raspada kolagen i smanjuje njegova proizvodnja. Kao posljedica toga nastaju bore i smanjena elastičnost kože.

Tjelesna neaktivnost

Tjelesna aktivnost je jako bitna za održavanje mladenačkog izgleda, jer nikakvi skupi kozmetički preparati i kreme ne mogu pomoći ukoliko se izbjegavaju vježbe.
Osnovna formula za zdravu kožu je vježbanje i zdrav način života. Umjerena dnevna tjelovježba omogućuje srcu i plućima da djelotvornije pumpaju krv bogatu kisikom, a upravo taj kisik daje zdrav sjaj koži.

Kozmetika

Neke kemikalije koje su prisutne u kozmetici mogu negativno utjecati na zdravlje kože. Treba obratiti pažnju i izbjegavati ruževe sa sastojkom olova, formaldehidu u lakovima za nokte i toksini u mirisima. Ponekad je teško i provjeriti koji sastojci su u određenoj kozmetici, prema tome da bi se izbjegle sve potencijalne opasnosti najbolje se odlučiti za prirodnu kozmetiku.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica