Tue10272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Štetni učinci Botoxa

stetnost botoxa

Ako ste se bavili mišlju da si možda u dogledno vrijeme ubrizgate injekciju botoxa, trebali bi najprije uzeti u obzir i moguće nuspojave, kao što je potencijalna paraliza mišića lica, nadalje, ako botox slučajno dođe do grla tu su pareza glasnica, kašljanje, otežano gutanje, blokada disanja itd.

Za sve one koji ne znaju što je Botox, tu je naime riječ o rafiniranom neurotoksinu koji se koristi za ubrizgavanje u lice u cilju uklanjanja bora i to na način da se paraliziraju mišići. Ovaj tretman je privremeno rješenje, te je tretman potrebno ponavljati svakih nekoliko mjeseci. No potrebno je znati, kako prilikom svakog medicinskog postupka ubrizgavanja Botoxa, postoje određeni rizici.

Istina je kako Botox lice čini glatkim, uklanja bore i fine linije, no znate li kako će vaša koža izgledati nakon nekoliko godina korištenja tretmana Botoxa? U posljednje vrijeme javlja se sve više slučajeva gdje su pacijentice izgledale lijepo nakon prvih par tretmana, no nakon nekoliko godina otkriveni su ozbiljni nedostaci tretmana lica Botoxom.

Često se događa kako se koža toliko ošteti i stanji da lice počne izgledati puno starije nego kod osoba iste dobi koje se nisu izlagale tretmanu Botoxa. Što se naime događa; kada se mišići ne koriste i samo na nekoliko dana, oni počinju atrofirati – gube na masi i snazi, a samim tim mijenjaju i svoj prirodni oblik.

Prilikom učestalog paraliziranja mišića lica u razdoblju od nekoliko godina, veliko je pitanje da li će se oni ikada više oporaviti? Na ova i još mnoga pitanja vezana uz nuspojave ovog agresivnog tretmana američki znanstvenici još uvijek pokušavaju pronaći odgovor. No jedna stvar je sigurna, a to je kako Botox sa sobom nosi puno negativnih posljedica.

Znanstvenici također ističu kako se pravilnom prehranom i njegom tijela može zadržati mladolik izgled lice dulji niz godina, stoga preporučamo da prestanite s lošim navikama prije nego krenete uopće razmišljati o ovako agresivnim tretmanima i vaša koža će vam biti zahvalna.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica