Wed09232020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Savjeti za ublažavanje bora

protiv bora savjeti

Ne postoje nikakva pisana pravila o tome kada se točno počinju pojavljivati prve bore, no njihova pojava je sasvim prirodna posljedica starenja, a one prve bore najčešće se javljaju na području oko usta i očiju. Bore doduše nije moguće u potpunosti ukloniti, niti se njihov nastanak može izbjeći, no uz par dobrih savjeta i kvalitetan puder koji odgovara vašem tenu i teksturi kože, definitivno se mogu ublažiti.

Ako iz nekog razloga ne možete pronaći odgovarajuću nijansu pudera, onu koja najbolje odgovara vašoj boji kože, odlučite se za onu nešto svjetliju, jer će na taj način, nakon nanošenja, vaša koža izgledati puno svježije.

Dok smo mladi, možemo koristiti sve teksture pudera i podloga, ali kada dođemo u nešto zrelije godine, našoj koži najviše odgovaraju oni tekući, kremasti puderi, no ni s njima, prilikom nanošenja, ne valja pretjerivati. Također, u zrelim godinama, jako je bitno izbjegavati pudere u prahu i kamenu, s obzirom na činjenicu kako oni još više ističu bore i sitne linije na našem licu.

Jako je bitno imati na umu kako niti jedan puder neće izgledati lijepo, niti će postići pravi učinak ukoliko naša koža nije njegovana. Zbog toga je poželjno, barem jednom tjedno našem licu priuštite piling koji će s njega ukloniti višak masnoća i odstraniti izumrle stanice. Dekorativna kozmetika je puna raznih kemikalija koje mogu ubrzati nastanak bora.

Upravo iz tog razloga se potrebno što manje šminkati, a ako to ne možemo izbjeći, potrebno je birati što prirodnije i kvalitetnije preparate.

Kako biste ublažili one sitne bore oko usana i očiju, takozvane ,,bore smijalice" možete pripremiti prirodnu masku od kokosovog ulja i smeđeg šećera i to na način da 1 žličicu kokosovog ulja promiješate s 1 žličicom smeđeg šećera te dobivenu masku nanesite na područje oko usta i očiju. Masku nakon 2 minute dobro isperite.

Navedeni sastojci će omekšati vašu kožu i otvoriti pore, što je jako važno za bolje upijanje hidratantnih krema.

Poznata je i činjenica kako izlaganje Suncu na dulje staze izaziva oštećenje kože i potiče stvaranje sitnih linija na našem licu koje kasnije prerastaju u prave bore. Zbog toga ne zaboravite da prije svakog izlaganja Suncu koristite kremu sa visokim zaštitnim faktorom, i to bez obzira da li je ljeto ili zima - Sunce je podjednako štetno.

I za kraj ne zaboravite svakodnevno konzumirati dovoljno tekućine kako bi hidrirali stanice kože. Pokušajte se ostaviti loših navika kao što su kasni odlasci na spavanje, alkohol ili cigarete, te se posvetite zdravijem životu. Korigirajte svoje prehrambene navike, jer će to svakako biti višestruko korisno.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica