Sat01192019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Noćne kreme za savršen izgled kože

nocna njega lica

Poznata je činjenica kako se naša koža se najbrže obnavlja dok spavamo, a ako još k tomu dodamo malu pomoć u vidu noćnih krema koje su bogate vitaminima i hranljivim sastojcima, koža će zasigurno ujutru biti još odmornija, ljepša i mlađa.

Dnevne i noćne kreme za lice sastoje se od različitih formula, pa je i njihova svrha različita. Kreme koje su namijenjene za dnevnu njegu lica hidratiziraju i štite kožu od slobodnih radikala, odnosno od svih štetnih vanjskih utjecaja, dok kreme namijenjene noćnoj njezi pomaže koži da se regenerira, odmori i očisti.

Koža se i sama po sebi najbolje obnavlja tijekom faze dubokoga sna, jer je tada lučenje hormona rasta najsnažnije. Prirodne procese reparacije kože dodatno će pripomoći kreme bogate retinolom i alfahidroksi-kiselinom (AHA). One pomažu koži da reparira oštećenja te da se probudi odmorna.

Kvalitetna krema za noć mora sadržavati dovoljnu količinu antioksidanasa, jer oni anuliraju sve loše posljedice vanjskih utjecaja kojima je koža danju izložena kao što su zagađenje, štetno UV zračenje, hladnoća, dim cigareta itd.
Tijekom noći, kroz kožu se izlučuju otpaci metabolizma, a pore luče više masnoće i toksina. Zbog toga je zabluda Kako noćna krema mora biti masna. Ako imate masnu kožu, prije spavanje je prvo temeljito očistite, a onda nanesite nemasnu noćnu kremu na bazi vode.

Ako ste u dvadesetima, dovoljna je samo dnevna krema koja treba biti hidratantna, i koja će štititi kožu od UV zračenja – i to ne samo tokom ljeta, jer do oštećenja kože uslijed izlaganja suncu može doći u bilo koje doba godine. Noćna krema još nije potrebna te je poželjno pustiti kožu lica da se tijekom noći odmori.

No, kada pređete tridesetu, morate početi upotrebljavati kreme za noćnu njegu kože, koje pospješuju njenu regeneraciju. Dnevne kreme imaju više zaštitnih sastojaka, a noćne više regenerativnih, što savršeno odgovara bio ritmu Vaše kože. Upravo iz tog razloga koži nakon tridesete su neophodne dvije vrste kremi za njegu.

Ukoliko ste učestalo pod stresom i fali Vam sna, često boravite u zadimljenim, zagušljivim prostorijama, ako ste pušač, noćna krema će vam biti potrebna i u dvadesetoj. No, ukoliko vodite uredan i miran život, pravilno se hranite i provodite dosta vremena na svežem zraku, noćna krema vam neće biti potrebna čak ni do četrdesete.

Večernji ritual u samo pet koraka

  • Kada temeljito očistite lice i osvježite ga tonikom, noćnu kremu za lice nanesite na jagodice prstiju, a zatim je rasporedite po čelu, obrazima, bradi i vratu. Budite umjereni i nemojte pretjerivati sa količinom.
  • Kremu nanesite nježnim pokretima, lagano masirajući lice čime ćete potaknuti cirkulaciju i limfnu drenažu.
  • Kako bi ste spriječili pojavu podbuhlih podočnjaka, jagodicama prstiju nježno tapkajte lice počevši od unutrašnjih kuteva oka, pa tik ispod oka prema ušima.
  • Ponovite nježno tapkanje jagodicama prstiju po koži ispod obrva.
  • Lezite na leđa, opustite se, dišite duboko – ovako opušteni sačekajte da vas uhvati san.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica