Mon09282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Njega lica

njega koze

Kad pažljivo očistimo lice i podbradak, obično nanosimo nekakvu kremu: ujutro hidratantnu, a navečer hranjivu. Naposljetku, vlaga i masnoća nužan su temelj njege kože. Od te dvije temeljne kreme, hidratantna je nedvojbeno važnija. To vrijedi za svaku životnu dob za sve tipove kože. Hidratantna krema stvara tanku zaštitu na koži lica, time je čuva od gubitka vlage, štiti od utjecaja okoline te istodobno služi kao podloga za šminku. Postoje kreme za dan s ultraljubičastim filtrom, koje sprečavaju starenje kože prouzročeno djelovanjem svjetla. No, takve kreme ipak nisu djelotvorna zaštita od sunca.

Onaj tko se duže zadržava na suncu, trebao bi uvijek koristiti zaštitnu kremu s većim zaštitnim faktorom. Masna krema za noć regenerira kožu, te ublažava nedovoljan san i pridonosi lijepom izgledu.

Mlada, dovoljno masna, čista koža, u pravilu ne treba nikakvu kremu za noć, nego, ako joj uopće nešto treba, onda je to prvenstveno vlažnost.

Pomnim promatranjem možete otkriti ono što godi vašoj koži. Ako je koža lica napeta, uvijek je prikladan dašak masne hranjive kreme. I u ovom slučaju ne vrijedi geslo: "Mnogo toga mnogo i pomaže." Sposobnost kože da upije masnu kremu tek je neznatna. Nanesete li debeli sloj takve kreme on će ostati neiskorišten i zaprljat ćete jastuk. Osim toga, debeli sloj kreme sprečava prirodno disanje kože. Ostatak kreme koji koža nije upila za 10 do 15 minuta valjalo bi ukloniti papirnatom maramicom.

Savjet:

Želite li provjeriti u kakvoj je formi vaša koža, očistite lice posebno pažljivo i nakon toga sat do dva ne nanosite na lice nikakvu kremu. Pogled u zrcalo i način na koji osjećate kožu pouzdano će pokazati ili napetost ili će se stvoriti lagani sloj masnoće. Ovisno o tome je li se koža napela ili lagano zamastila, možete lice namazati hidratantnom ili masnom kremom.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica