Thu12052019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Njega kože u dvadesetima i tridesetima

njega koze u 20tim-30tim

U dvadesetima najčešći problem sa kojim se djevojke susreću su akne, a za njihovo tretiranje najbolje pomaže korektor za bubuljice. U ovom životnom dobu koža je glatka i bez bora, stoga je dovoljno nanositi samo dnevnu toniranu kremu. Ona je lakša od tekućeg pudera i ističe prirodnu boju kože.

Ukoliko je koža masna potrebno je četkom nanijeti puder u prahu koji upija višak masnoće. One koje su malo odvažnije bi vole eksperimentirati sa šminkom mogu pokušati sa ružem upadljivih boja poput roza, crne, plave... jer mlade godine sve podnose i sve toleriraju. Bore još nisu vidljive, tako da ne postoji opasnost da se unutar njih skupljaju naslage šminke. Također sjenila intenzivnih boja su dozvoljena, ali treba biti oprezan sa nanošenjem.

Iako bore još nisu prisutne, borba protiv njih započinje u kasnim dvadesetima. Tada će biti možda vidljiva tek pokoja sitna bora- ali ovdje vrijedi pravilo - bolje spriječiti nego liječiti. Treba nanositi hranjive kreme prilagođene dobi i vrsti kože i to će se svakako dugoročno itekako isplatiti.

Po pitanju ishrane, preporučuje se veća zastupljenost voća i povrća - jer štite od slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja.

U tridesetima je javljaju prve sitne bore koje nazivamo mimičke bore,a uzrok im je smijanje, mrštenje, stres i suha koža. U tridesetima koža više nije tako elastična i stanicama je potrebno više vremena da se regeneriraju u odnosu na dvadesete. Prije nanošenja pudera treba koristiti podlogu koja daje koži potrebni vlažnost i istovremeno ravnomjerno pokriva podočnjake.

Na bore između nosa i usta, kao i na podočnjake, preporučuje se nanijeti korektor svjetlije boje kako bi se ublažile linije. Od kraja tridesetih pa nadalje preporučuje se izbjegavati tamna sjenila poput crne, sive, jer se nakupljaju u borama poviše kapaka, a to nikako ne ostavlja lijep dojam. Ukoliko vam se javljaju lagano sijede vlasi, a do sada kosu niste bojali, pokušajte ublažiti izrast sa nanošenjem pramenova u boji koja je za nijansu svjetlija  od prirodne boje kose.

Što se tiče njege lica jako je bitno da se posebno u ljetnom periodu koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom, kako bi se spriječilo stvaranje novih bora. Treba također redovito koristiti kreme za područje oko očiju, te kreme za vrat i dekolte (mogu se koristiti kreme za lice). Za ten također treba znati da dovoljno sna čini čuda i da je jako važna uravnotežena prehrana.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica