Mon09282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako usporiti starenje kože

kako usporiti starenje koze

Kako bi se usporio proces starenja kože, osim adekvatne njege izvana i uporabe odgovarajućih kozmetičkih preparata koji ovise o tipu kože, a najviše utiču na ravnotežu procesa u gornjim slojevima, jako je bitna i odgovarajuća prehrana, odnosno nutritivna kozmetika.

Nutritivni kozmetički preparati svojim osnovnim sastojcima uglavnom hrane duboke slojeve kože, u kojima najprije i započinje intenzivan proces starenja. Naša koža se, po strukturi, sastoji od milijarde stanica, a za njihovo održavanje jako je važna mikro-hrana koja ima presudnu ulogu u procesu starenja kože.

Ako hranom nismo u mogućnosti unijeti dovoljnu količinu minerala, vitamina i oligo elemenata, možemo isprobati razne tablete ili kapsule koje pospješuju stvaranje kolagena i na taj način podmlađuju kožu.

Kosa, koža i nokti su takve strukture da žive jako dugo i pri tom "pamte" i na sebe "preslikavaju" naš način života. Iscrpljenost organizma, stres i nedostatak hranljivih sastojaka prvo se odražavaju na kosi, koži i noktima. Baš iz tog razloga, mnogi svjetski proizvođači sintetskih vitamina i minerala u ponudi imaju vitamine za kosu koji sadrže bjelančevine soje, vitamine B kompleksa, biotin i minerale (bakar, željezo, jod, mangan, magnezij i selen).

Kolagen, koji koži pruža oslonac, čvrstoću i elastičnost, nastaje u dubljim slojevima kože; u dermi. Broj kolagenskih vlakana iz godine u godinu se smanjuje, te i ona počinju slabiti i kidaju se, a kao posljedica toga su opuštena koža i bore, pa je i njega potrebno nadoknađivati. Proces starenja odvija se i u gornjim slojevima kože, u epidermi koja vremenom postaje sve tanja te također gubi na elastičnosti.

Aloe Vera - na našem tržištu mogu se pronaći razni preparati na bazi aloa vere, napravljeni od hladno prešane biljke, iz koje se izvlači čisti sok aloe, a koji je odličan je za njegu svih tipova kože jer joj pruža potrebnu vlažnost i hrani je. Preporuča se i za regeneraciju suhe i oštećene kože.

Vitamin E je dobar iz razloga što ima funkciju zaštite lipida od oksidacije, te su proizvodi obogaćeni vitaminom E ključni kod usporavanja procesa starenja kože .

Kolagen u prahu je novost na našem tržištu. U sebi sadržava visoku koncentraciju osnovne građe bjelančevina, esencijalnih aminokiselina koje suhoj i tvrdoj koži vraćaju potrebnu vlagu, elastičnost i rastezljivost, kosi sjaj i čvrstinu, te u isto vrijeme pospješuju rast noktiju.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica