Thu07092020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako ukloniti prve bore s lica

antiageing

Postoje razni načini kako se riješiti sitnih bora i neželjenih crta na licu, bilo da se nalaze na području usta, usana, nosa ili čela. Neke žene nisu za to zainteresirane s obzirom da smatraju kako te sitne linije na licu odražavaju njihov karakter i iskustvo.

No ipak, ako postoje linije i bore kojih se želite riješiti, postoje načini. Uostalom, dok neke linije pokazuju svijetu kako smo se smijali, plakali, doživjeli lijepa i ružna iskustva i uglavnom proživjeli svoj život, druge su tu zbog procesa starenja ili loših navika. U ovom članku pronaći ćete sve što trebate znati o uklanjanju sitnih, neželjenih bora i linija sa vašeg lica.

Vježbajte svoje lice - Jedan od najboljih načina da se riješite bora i neželjenih linija jest da vježbate svoje lice.

Da, to se može učiniti! Baš kao što postoje vježbe za uklanjanje podbratka ili učvršćivanje vrata tako postoje i tehnike istezanja lica i one koje mogu eliminirati, pa čak i riješiti pojavu sitnih linija i bora. Jednostavne vježbe kao širom otvaranje usta, podizanje vašeg lica u vis ili štipkanje obrva mogu ukloniti sitne linije na problematičnim mjestima.

Spavajte na leđima
- Spavanje na leđima je drugi odličan način za uklanjanje neželjenih linija sa lica. Svi znamo kako je spavanje važno u borbi protiv bora i starenja općenito, ali važno je i to kako spavamo. Kada spavate na leđima nećete dobiti one dosadne linije od spavanja na trbuhu ili strani koje se s vremenom mogu i trajno formirati.

Hranite se zdravo - Također je važno jesti zdravu hranu. Svi to već uglavnom znamo, no pitanje je koja je to hrana? Prema WebMD-u određena hrana može ili spriječiti pojavu sitnih bora na licu ili vam pomoći da ih se u potpunosti riješite. Na primjer, riba je izvrsna, a posebno losos koji ima mnogo proteina i omega-3 masnih kiselina. Voće i povrće su od vitalnog značaja zbog svojih antioksidanta koji su dobri u borbi protiv slobodnih radikala. Soja također može biti dobra; istraživanja pokazuju da pomaže u borbi protiv oštećenja uzrokovanih suncem.

Koristite ciljanu skupinu vitamina - Još jedan od učinkovitih načina uklanjanja sitnih bora na licu je da taj da uzimate određene vitamine. Osim dnevne doze vitamina možete uzeti i vitamine koji ciljano mogu pomoći vašoj koži. Tu su posebno važni vitamin A i D koji vam mogu pomoći u smanjenu bora i sitnih linija na licu. Možete kupiti i hidratantne kreme koje sadrže te vitamine ili kreme koje sadrže samo vitamine koji vam trebaju.

Pijte kakao - Ako ste ljubitelji čokolade, a ujedno se želite riješiti sitnih bora i linija na licu, imamo za vas izvanredne vijesti! WebMD navodi da određena istraživanja ukazuju na činjenicu kako kakao u sebi sadrži važne flavonole, katehin i epikatehin, koji mogu poboljšati cirkulaciju i vlažnost vašeg lica, a što je još važnije, štiti ga od sunca. Stoga se nemojte gristi ako popijete šalicu pravog kakaa za doručak ili prije odlaska na spavanja.

Budite nježni prema svojoj koži - Ključno je da budete nježni prema koži, a evo i nekoliko načina kako da to napravite. Ono što je najvažnije je da uvijek hidratizirate kožu. Održavanje kože glatkom i vlažnom je siguran način prevencije i smanjenja neželjenih bora i linija na licu. Isto tako, nemojte pretjerivati s čišćenjem lica jer na taj način možete dodatno isušiti kožu, a to uzrokuje još više sitnih bora i linija. I za kraj - ne žmirkajte. Nećemo biti kao gurui ljepote iz 40-ih i 50-ih godina koji su tvrdili da nikada ne bi trebali plakati ili mrštiti se, ali ako često žmirkate, bili bi poželjno da posjetite oftalmologa!

Klonite se sunca - Sunce je najveći neprijatelj kože te je stoga izbjegavanje oštećenja suncem jedno od najboljih načina da se riješite sitnih, neželjenih bora na licu. Ako izlazite vani, pobrinite se da prethodno nanesete kremu s visokim zaštitnim faktorom. Zaštite oči sunčanim naočalama, nosite šešir, ne provodite puno vremena na otvorenom u vrijeme najjačeg sunca, i ne trčite u solarij misleći da ste tako sigurniji.

Smanjite poroke - Naposljetku, postoji nekoliko poroka koji su jako štetni za vašu kožu. S toga je najbolje izbaciti ih skroz, a ako to ne možete napraviti pokušajte ih barem smanjiti. Govorimo naravno o cigaretama i prekomjernoj konzumaciji alkohola. Nakon oštećenja koje izaziva sunce, alkohol i cigarete su najveći uzročnici bora i neželjenih linija na licu. Prekinite sada i neke od linija će početi nestajati.

Kao što vidite, mnogi od najboljih načina za uklanjanje sitnih borica i neželjenih linija na licu uključuju promjene u vašim životnim navikama ili donošenje ispravnih odluka što se tiče vježbanja i brige za vaše lice i zdravlje općenito. Morate pametno odabrati ili ćete prije vremena dobiti neželjene bore.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica