Tue05262020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako spriječiti urastanje dlaka

kako sptijeciti urastanje dlacica

Sa dolaskom toplih dana učestalost uklanjanja dlačica se povećava, a samim time je veća mogućnost pojave uraslih dlačica. Možemo reći da je to ne samo estetski problem, već i zdravstveni, jer osim što urasla dlačica ružno izgleda, nerijetko zna biti i jako bolna.

Do urastanja dolazi kada dlaka ne izrasta van kože, već unutar folikula. Stvore se male izbočine koje mogu prerasti u folikulitis (upala korijena dlačice) nakon čega nastaju gnojni prištići na površini kože.

Nažalost ne postoji lijek za sprječavanje urastanja dlačica, ali donosimo vam nekoliko savjeta pomoću kojih možete smanjiti ovu pojavu:

Deplilacija kremama – ukoliko imate problem urastanja dlačica najbolje je koristiti kreme za deplaciju ili jednostavno nepoželjnje dlačice ukloniti sa britvom. Najveći broj uraslih dlačica se pojavljuje nakon depilacije sa voskom. Optimalni razmak između depilacija je tri tjedna, jer je važno da dlačice narastu do optimalne dužine, kako pri uklanjanju ne bi pucale.

Suhi piling – prije depilacije napravite piling na suhoj koži kako bi uklonili mrtve stanice kože i očistili začepljene pore kože od nečistoće. Suhi piling je dosta jači od pilinga prilikom tuširanja te će zasigurno efekt biti bolji.

Njega nakon depilacije - depilirano područje nakon depilacije dezinficirajte alkoholom ili nekim drugim antibakterijskim sredstvom. Uklanjanjem bakterija zasigurno će se umanjiti upalni procesi na koži. Ukoliko pak ne podnosite peckanje I miris alkohola, lavandino ulje također može dosta pomoći. Lavanda je prirodan lijek koji spriječava crvenilo i upalne procese na koži.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica