Sat01192019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako spriječiti perutanje i guljenje kože?

zastita koze od sunca

Izlaganje suncu ima posljedice za kožu, tako da se često može pojaviti neugodno perutanje i guljenje kože. Kada koža izgori na suncu, u početku dođe do  nezavidnog crvenila koje peče, zatim se dobije lijep brončani ten, a potom dolazi do neugodnog guljenja i  perutanja kože. Ponekad čak to može ostaviti trajne fleke na koži. Koliko god obožavali ljeto kao godišnje doba treba uvijek imati na umu da je sunce opasno za kožu ukoliko se ne primjenjuje potrebna njega i zaštita.

Prije izlaganja suncu

Prije izlaganja suncu nanesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom. Kremu je potrebno nanijeti 45 minuta prije samog izlaganja sunčevim zrakama. Ne zaboravite kremu sa zaštitnim faktorom staviti i na lice te obavezno nosite velike naočale za sunce, jer vjerovali ili ne, čak i očni kapci mogu pocrveniti ukoliko se ne pazite. Istovremeno ćete zaštititi oči i dio oko očiju koji je osjetljiv na pojavu bora.

Tijekom boravka na plaži

Ukoliko ste na plaži i često odlazite u more, čak i ukoliko na uputama piše da je krema vodootporna, ponovo je nanesite nakon kupnja. Morska voda ukloni dio kreme, a sol je  dodatno „nagrize“, tako da krema onda ne vrši nikakvu funkciju na vašoj koži. Izbjegavajte izravno izlaganje suncu, a posebno u periodu od 10 do 16 sati i bilo bi poželjno nositi veliki šešir svijetle boje, jer tamne boje privlače svjetlost, pa samo stvaraju dodatnu vrućinu. Također je jako važno piti puno tekućine, najbolje vodu, a izbjegavati gazirana pića i kavu.

Nakon boravka na plaži

Koži je potrebna hidratacija, a posebno nakon boravka na plaži, jer onda gubi potrebnu tekućinu. Perutanje kože nastaje kao posljedica suhoće.

Po povratku kući napravite piling lica i tijela, a zatim na kožu nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Ukoliko do sada niste koristili ulja za tijelo koja se nanose na vlažnu kožu, ovo je idealni vrijeme. U tom slučaju ne trebate kožu trljati ručnikom i na taj način izbjegavate perutanje, a istovremeno vašoj koži dajete dodatnu vlagu.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica