Fri04262019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Čišćenje osjetljive kože lica

njega osjetljive koze

Ukoliko imate osjetljivu kožu, običan sapun treba izbjegavati kod umivanja lica. Pranje lica mlakom vodom je najbolje rješenje, jer korištenje običnog sapuna izaziva otjecanje rožnatog sloja kože koji je čak tri puta tanji kod osjetljive kože.

Također danas na tržištu postoje razna sredstva za pranje lica čija je zadaća odstranjivanje prašine, prljavštine i šminke, izlučevina kože Ti preparati su posebno prilagođeni osjetljivoj koži, te je njihov je pH neutralan.. Kod biranja preparata za pranje lica ne treba štedjeti, nego naprosto odabrati onaj koji najbolje odgovara tipu kože, jer koža lica je ogledalo ženine ljepote.

Poslije pranja lica kožu treba sušiti nježnim tapkanjem sa ručnikom ili vatom, jer grubo trljanje kože uklanja zaštitnu masnoću iz pora te može pogoršati crvenilo kod proširenih kapilara.

I za kraj, nemojte zanemariti ulogu kamilice kada je riječ o njezi I ljepoti, a posebno ukoliko se radi o osjetljivoj koži. Jednom tjedno operite lice sa kamilicom I uskoro ćete primijetiti kako koža dobiva ujednačen ten. Kamilica djeluje umirujuće, pa slobodno možemo reći da je to pravi lijek za našu kožu.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica