Mon09282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Njega usana

njega usana

Postoje razni načini kako da vaše usne učinite punijima, od drastičnih zahvata poput injekcija kolagena, ali može se sasvim lijep učinak postići i prirodnim putem. Sa olovkom za usne koja je u prirodnoj boji pažljivo iscrtajte sam rub usana. Ukoliko želite usne malo povećati tada ih iscrtajte malo izvan ruba, ali nemojte pretjerati. Započnite od sredine gornje usne i uhvatite pravilnu liniju, a zatim ispunite ostatak usana ružem u nijansi olovke.

Da bi vaše usne izgledale punije, nanesite ruž za usne, a tada samo malo svjetlucavog sjenila za oči na sredinu usana. Prirodno osjenčite usne, neka je svjetlija boja gdje se usne otvaraju, jer time postižete puniji izgled. Nemojte koristiti samo olovku umjesto ruževa, jer se često neravnomjerno nanese i skuplja se u boricama, tako da rezultat nije lijep. Izbjegavajte mat ruževe.

Sjajilo za usne daje punoću i svježinu usnama, ali iako lijepo izgleda, nažalost brzo nestaje. Zbog toga neka vam sjajilo bude uvijek pri ruci, te ga redovito, tokom dana, obnavljajte. Usnama nedostaje tjelesnog ulja i žlijezda znojnica koje imamo na ostatku kože, te se iz tog razloga vrlo brze mogu isušiti i ispucati, posebno u zimskom periodu. Ne zaboravite zaštititi usne tankim slojem balzama. Koristite hidratantni balzam s ekstraktom maslinova ulja, jer ima mnoga hidratizirajuća i umirujuća svojstva.

Uz ove savjete i malo truda vaše će usne postati neodoljive i pune volumena!

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica