Mon09282020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Savjeti za savršene nokte

savjeti za savrsene nokte

Izgled vaših noktiju puno govori o vama te je jako bitno imati lijepe i uredne nokte u svakom trenutku. Vjerojatno se često dogodi da nemate dovoljno vremena za posvetiti njezi vaših noktiju. Iz tog razloga ovdje ćemo iznijeti nekoliko dobrih savjeta za brzu i dugotrajniju manikuru.

Za brzo sušenje laka za nokte potrebna je prethodna priprema. Prije nanošenja laka, treba isturpijati površinu nokta i malo ih očistiti sa acetonom. Lak treba nanijeti ravnomjerno u tankom sloju, jer u suprotnom će trebati dosta vremena za njihovo sušenje i brzo će izgubiti sjaj. Ako slučajno tijekom lakiranja lak završi i na prstima uklonite ga štapićem za uši koji ste prethodno namočili acetonom.

Ukoliko želite brzo lakiranje na tržištu postoje lakovi za brzo sušenje. Ti lakovi zaista daju brze rezultate, međutim imaju manu koja dolazi do izražaja kod izlaganja sunčevoj svjetlosti -  mogu promijeniti boju i postati ili žućkasti, sivkasti ili pomalo ljubičasti. Ali ipak, ovi lakovi mogu dobro poslužiti za večernje izlaske.

Ako želite da vam se lak brzo osuši, prije nanošenja ga stavite petnaestak minuta da odstoji u frižideru. Kada premažete nokte lakom stavite ih u što je moguće hladniju vodu i držite ih tako malo kraće od pet minuta. Važno  je da ih držite u posudi sa vodom, jer se na taj način neće razmazati. Ukoliko ih stavite pod jak mlaz vode, vaš prethodni trud oko lakiranja će biti uzaludan.

Nemojte bočicu laka snažno tresti prije uporabe jer će se stvoriti mjehurići zraka koji će ostati zapečaćeni na noktima. Ukoliko trebate protresti lak, dovoljno je zakotrljati bočicu po stolu.

Danas su dostupni i brojni proizvodi koji pomažu pri brzom sušenju laka za nokte. Mnoge kozmetičke tvrtke imaju sprejeve ili kapi za sušenje laka.

Ukoliko često lakirate nokte, možda bi mogli razmisliti o kupovini aparata sa UV svijetlom za brže sušenje laka.  Ovo je najbrža metoda, i nokti mogu biti potpuno suhi i za 30 sekundi – bez obzira na to koji ste lak koristili, koliko slojeva ste nanijeli na prirodne ili umjetne nokte.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica