Wed12122018

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Značenje boje ruže

znacenje boje ruza

Kao što sam naslov kaže, bliži se Valentinovo; što znači da bi mogao pasti i koji buketić ruža. No da li ste se ikada zapitale što nam osoba od koje primimo buket ruža bojom želi poručiti? I da li naši dečki uopće znaju da određenom bojom poklonjenih ruža u biti indirektno šalju i određenu poruku? Ako niste imale pojma o tome što koja boja znači, tu smo da pripomognemo. Dakle ovako:

Crvene ruže znače ljubav i romansu te su jedan od najuniverzalnijih simbola ljubavi. One predstavljaju iskrene osjećaje, no javljaju se i kao politički i povijesni simbol i to uvijek kao znak iskrenosti.

Žute ruže su simbol prijateljstva, radosti i brzog ozdravljenja. Žuta boja je u uskoj vezi sa simbolom Sunca, dok žute ruže imaju sposobnost usrećiti  gotovo svakoga te šalju poruku platonske ljubavi, bez romantičnog prizvuka kao što je slučaj kod drugih boja ovog cvijeća. Kada odaberete žute ruže birate radost i zadovoljstvo.

Roze ruže su simbol ljubavi, zahvalnosti i uvažavanja. Roze boja sama po sebi nosi notu elegancije i milosti pa čak i poetične romantike dok tamno roza boja odražava zahvalnost te je tradicionalni način da se putem cvijeća kaže - Hvala. Svijetlo roza nijansa ruža simbolizira simpatiju i divljenje.

Bijele ruže simbol su čistoće, nevinosti, simpatije i duhovnosti. U prošlosti su bijele ruže simbolizirale istinsku ljubav, no danas su čest izbor kod kreiranja cvjetnih aranžmana za vjenčanja. Bijela ruža predstavlja jedinstvo, čistoću, radost nove ljubavi te je povezana s osjećajem časti, štovanja.

Narančaste ruže predstavljaju želju, entuzijazam i strast te su odraz opčinjenosti, fascinacije, a poručuju i poruku u stilu - Ponosim se tobom. Narančaste ruže su, kao što je to i kod samog nastajanja narančaste boje doslovni miks žute i crvene; kako po boji tako i po značenju.

Ljubičaste ruže simboliziraju ljubav na prvi pogled. Ova boja se oduvijek smatrala kraljevskom i plemićkom bojom. Ako ste na poklon dobili ruže u boji lavande budite sigurni u to da vaš odabranik o vama misli sve najljepše, uzvišeno i divno – jednom riječju da ste njegova kraljica.

ruze

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica