Thu10292020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Položaj spavanja otkriva koliko se zaista volite

polozaj spavanje otkriva koliko se volite

Položaj tijela vas i vašeg partnera, dok spavate, može vam dosta reći i o međusobnom odnosu. Neki znanstvenici daju veliku važnost upravo načinu na koji spavate sa vašim partnerom.

Dakle, ukoliko sa svojim partnerom se ne „stiskate“ tijekom noći ne mora nužno značiti da vam je veza u krizi. Evo kako američki psiholozi tumače način spavanja:

Spavanje u obliku žlice
Ovdje postoje dva različita načina spavanja – muškarac je okrenut suprotno od svoje partnerice, a ona se prislanja uz njegovo tijelo. To može značiti da je žena dominantna u vezi i da joj on prepušta tu ulogu ili da on želi odstojanje, a ona to ne dozvoljava.

Ukoliko je situacija obrnuta te muškarac se prislanja uz partnericu koja je okrenula leđima psiholozi tvrde da to znači da je partneru jako stalo do vas i želi se odmarati u istom položaju kao i vi. Ovo je vrlo blizak položaj spavanja, ulijeva sigurnost i istovremeno je jako erotičan - njegove genitalije dodiruju vašu stražnjicu.

Spavanje u zagrljaju
Ukoliko partneri leže na leđima u zagrljaju to znači da su jako zaljubljeni i otvoreni jedno prema drugome. Ovaj položaj je uobičajen kod parova koji su tek započeli vezu.  Ovaj položaj spavanja predstavlja podsvjesnu potrebu sjedinjavanja sa partnerom.

Spavanje u položaju vage
Par leži na boku i dodiruje se leđima i stražnjicom. To znači da oba partnera vole intimnost, ali su i nezavisni. Ukoliko su okrenuti leđima jedno prema drugom i opće nema dodirivanja onda je to znak napetosti u vezi, tvrde psiholozi.

Spavanje na partnerovim grudima
Muškarac leži na leđima, a žena je prislonila glavu na njegove grudi. Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju veliko međusobno povjerenje i emocionalno se podupiru.

Spavanje u obliku škara
Partneri su odvojeni, muškarac na jednoj, žena na drugoj strani i međusobno se dodiruju nogama, rukama ili dlanovima. Stručnjaci tvrde da ovaj položaj znači da niti jedan partner se ne želi čvrsto vezati.

Ovo gore navedeno je samo teorija, a praksa je da svaki par ima svoje navike spavanja. Istraživanja su utvrdila da oko 20%  parova spava u odvojenim krevetima, ponekad čak i u odvojenim prostorijama, a veza im nije u krizi. Nemojte zaboraviti da se ljudi u snu ponašaju nesvjesno, te tome ne treba pridodavati posebno značenje. Najvažnije je imati dobar san i probuditi se odmoran. Ukoliko ste opušteni i odmorni manja je mogućnost za napetost i svađe.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica