Fri12132019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Moć poljupca

moc-poljupca

Čudno je kako poljubac u usnice obično ima veće emocionalno značenje nego poljubac u spolovilo, iako potonje katkad donosi veći užitak. Primjerice, žena koja i profesionalno bavi seksom kaže da nikome osim mužu ne dopušta da je poljubi i usta. A kad veza počne propadati, parovi se obično prestanu ljubiti u usta dugo rije nego što prestanu spavati zajedno.

Postoje razlozi zbog kojih je ljubljenje često intimnije od zavlačenja u partnerove gaće. Od trenutka rođenja, većinu nas neprestano ljube mama, tata, tete, stričevi, bake, djedovi i svatko čije usnice ne uspijemo izbjeći. Istodobno, spolovilo nam ne ljubi nitko, barem u većini obitelji, dok ne postanemo dovoljno stari da nagovorimo prijatelja ili partnera na to.

Drugi razlog zbog kojeg je ljubljenje važno jest to što mnoga osjetila izlaze na površinu na licu: vid, njuh, sluh i okus, a usnice i koža osobito su osjetljive na dodir.

Začudo, sposobnost doživljavanja orgazma ne smatra se osjetilom, iako, kada se dogodi, posve nadmaši ostala osjetila. Ljubljenje je često uvod u druge stvari, ali često je i jedino što ćete dobiti. Primjerice, kad vam je šesnaest i cijelu se večer mazite. Ili kada ste stariji, ali se želite osjećati kao da vam je šesnaest. Ali, nemojte ni slučajno pomisliti da je dugo ljubljenje samo za mlađariju. Mnogim je ljudima maženje uzbudljivije od mnogih seksualnih odnosa koje su imali.

O ljubljenju - savjeti iz prve ruke:

»Počnite vrlo lagano. Ovlaš dodirnite njezine usnice svojima. Pomnjivo pratite njezinu reakciju. Vrlo blago povećajte pritisak kad ona počne uzvraćati poljubac. Zatim vrškom jezika dotaknite njezine usnice. Ako ih rastvori, možete sasvim malo gurnuti jezik unutra, ali ne pokušavajte joj silom otvoriti usta.«
»Kada se ljubite, budite nježni. Nemojte pokušavati progutati cijelo ženino lice ili joj zabijati zube u obraze.«   
»Polako i lagano, ali ne odveć lagano.«  

by Darcy

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica