Thu01172019

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako zadržati čaroliju ljubavi

kako sacuvati ljubav

Čaroban je osjećaj biti zaljubljen jer se čovjek upravo tada osjeća beskrajno sretno, kao da će ljubav trajati zauvijek. Obično naivno povjerujemo kako se razlikujemo od svojih roditelja ili okoline, kako smo oslobođeni nesporazuma koji dolaze kada se ljubav ugasi, slijepo vjerujemo kako nam je suđeno da zauvijek živimo u harmoniji i sreći.

Ali čarolija polako nestane, a svakodnevni život preuzme stvar u svoje ruke. Odjednom nikne činjenica kako muškarac i dalje očekuje da žena razmišlja i ponaša se kao muškarac, a žena očekuje da muškarac osjeća i ponaša se kao žena. Bez jasnog poimanja naših različitosti nikada nećemo biti u mogućnosti razumjeti jedno drugo. Postat ćemo i suviše zahtjevni, uvrjedljivi, počet ćemo oštro osuđivati, a prag tolerancije će biti sve manji i manji.

I s najboljom željom da ljubav potraje, ona će pred našim očima početi lagano umirati. Problemi nadiru sa svih strana, grade se zidovi odbojnosti, dolazi do potpunog nedostatka komunikacije, nepovjerenje raste iz dana u dan. Počinju maltretiranja i odbacivanja. Jednom riječju bajka se pretvara u noćnu moru; ljubavi nestaje.

Pitamo se: Kako se to dogodilo? Zašto se to dogodilo? Zašto se to dogodilo baš nama?

Kako bi uopće mogli odgovoriti na ova pitanja neki od najvećih umova čovječanstva smišljali su razne filozofske i psihološke sisteme. Ali stari obrazac neprestano se ponavljao. Ljubav na kraju umire - to se događa skoro svakome.

Svakoga dana milioni usamljenih pojedinaca daju se u potragu za partnerom s kojim bi mogli podijeliti te slatke, ljubavne osjećaje. Svake godine, milioni parova sjedinjuju se u ljubavi i potom bolno rastaju jer su izgubili taj dragocjeni osjećaj ljubavi. Od onih koji uspiju održati svoju uzajamnu ljubav dovoljno dugo da bi na kraju vezu okrunili brakom, polovica se ubrzo razvodi. Od onih koji ostanu zajedno, pretpostavljamo da najmanje polovica nije zadovoljna. Oni ostaju skupa uslijed vjernosti, obaveza ili straha od novog početka. Uistinu je jako mali broj ljudi sposoban da živi i obogaćuje se u ljubavi. Međutim, i to se događa. Kada su muškarci i žene u stanju da poštuju i prihvate međusobne razlike, tada njihova ljubav ima priliku da procvjeta.

Shvaćajući prikrivene razlike suprotnog spola možemo daleko uspješnije primati i davati ljubav koju gajimo u svojim srcima. Poklanjajući odgovarajuću pažnju i prihvaćajući naše razlike možemo doći i do prihvatljivih rješenja čak i onda kada možda ne dobijemo baš ono što smo željeli. I što je najvažnije od svega, možemo naučiti kako voljeti i podržavati one do kojih nam je uistinu stalo. Ljubav je zaista čarolija i ta čarolija može potrajati samo ako uvijek imamo na pameti ključne razlike između muškaraca i žena.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica