Wed05272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Kako prepoznati ženskaroša

kako prepoznati zenskara

Ženskaroši, Don Juani ili Casanove muškarci su kojima je cilj što više žena odvesti u krevet. Iza sebe ostavljaju slomljena srca, a žrtve osvajaju manipulacijom i lažnom slatkorječivošću. Ipak, postoje neki znakovi po kojima ih žene mogu prepoznati; neodoljivi šarmeri sa lažnom slatkoriječivošću, velemajstori u stvaranju atmosfere u kojoj se žene osjećaju kao najprivlačnija stvorenja na svijetu. Nakon zavođenja, svoje 'žrtve' odvode u krevet, a s prvim zrakama sunca netragom nestaju ostavljajući za sobom slomljena srca. Ženskarošima seksualno osvajanje služi za to da se bolje osjećaju u vlastitoj koži.

Riječ je o muškarcima koji imaju posebno razvijenu 'crtu' za žene i kojima nije strana detaljna razrada strategije za lov. Žene koje su bile plijen ženskaroša kasnije nauče kako prepoznati takvoga muškarca i kako se maknuti od njega. Ženskaroši svoje žrtve uglavnom pronalaze među neiskusnim ženama koje ne znaju prodrijeti ispod njihove površine. Ipak, postoje jasni znakovi koji pokazuju da imate posla sa ženskarošem i koji se mogu preventivno naučiti.

Osnovna karakteristika osobnosti ženskaroša sklonost je manipulaciji. Na prvi pogled takvo se ponašanje može činiti nevino i simpatično, ali riječ je zapravo o ponašanju koje će ženu-žrtvu baciti u začarani krug patnje.

Ženskaroš uglavnom ima samo jedan cilj - odvesti žrtvu u krevet. On je vrlo šarmantan, pažljiv, zainteresiran, znatiželjan i jako dobro zna učiniti da se žena osjeća posebno, ali sa svim tim zapravo se koristi kako bi ostvario krajnji cilj - odvesti ženu u krevet što je moguće prije i onda se baciti na novu žrtvu.

Ova vrsta muškarca su u principu zavodnici, ovisni o moći koju osjećaju dok love ženu koja u tim trenucima za njih predstavlja izazov. Upravo to jedna je od karakteristika po kojoj žene mogu prepoznati ženskaroša.

Oni jako dobro poznaju ženske osjećaje i savršeno znaju manipulirati njima. U svoju korist, naravno. Primjerice, takav muškarac pokazat će iznimno suosjećanje za ženine privatne ili poslovne probleme i navest će je da mu se otvori i pokaže svoje najskrivenije osjećaje. Kad se žena počne osjećati ugodno i sigurno u njegovu društvu, Casanova kreće u napad.

Većina psihologa smatra da ženskaroši imaju nisko samopoštovanje, a njihova seksualna osvajanja žena služe da bi se oni bolje osjećali u vlastitoj koži. Međutim, taj ih osjećaj drži vrlo kratko vrijeme i upravo zato nastoje spavati sa što više različitih žena kako bi što dulje zadržali dobar osjećaj. Psiholozi navode kako su dosadašnja iskustva pokazala da su takvi muškarci imali problema s očevima, posebno u ranom djetinjstvu - ili ih uopće nisu imali ili je odnos s njima bio loš. Upravo u tome se krije glavni razlog njihove nesigurnosti u sebe same.

'Određeni dijelovi osobnosti ženskaroša mogu se povezati s psihopatijom. Govorimo, dakle, o poremećaju ličnosti koja ima problema u društvenim odnosima i prilagođenosti', pojasnio je Robert Hare, autor knjige 'Bez savjesti'. On navodi da Casanove moraju manipulirati i varati jer je to jedini način na koji mogu od žene dobiti ono što žele. 'Čak i ako ponekad osjećaju krivnju zbog toga što rade, znaju jako dobro ignorirati takve osjećaje. Međutim, češći je slučaj da ne osjećaju krivnju uopće. Ovo je spoznaja koja također ženama može pomoći da prepoznaju muškarca-predatora. Osim promiskuitetna ponašanja, Casanovama nije strano ni zavođenje prijateljeve supruge, a vrlo su tajnoviti kada je riječ o njihovu ljubavnom životu. Ovo je spoznaja koja također ženama može pomoći da prepoznaju muškarca-predatora.

Kada pomislite da ste upoznale Casanovu, Don Juana, ženskaroša ili kako god ga već zvali, a ne želite biti samo još jedan njegov trofej, nemojte dopustiti da vas izmanipulira i odvede u krevet. Ne zaboravite da će takav profil muškarca nestati brzinom svjetlosti čim dobije što želi. Žena mora odlučiti što doista želi i mora biti čvrsta u svojim odlukama. To nije nimalo lak posao jer je riječ o vrhunskim manipulatorima koji jako dobro znaju kako pridobiti ženu na svoju stranu. Važno je stoga da ga previše ne slušate i da jednostavno ostanete pri svojim odlukama.

S obzirom na sve odlike koje ih 'krase', ženskaroši, naravno, nisu dobri kandidati za dugotrajne veze. Žene koje žele ostvariti zdrav partnerski odnos trebaju se kloniti ovakvih muškaraca, ali prije toga ih moraju naučiti prepoznati. Izbjegavanjem tipova 'Don Juan', žene mogu izbjeći nepotrebne nevolje u životu.

Izvor: www.r-1.hr

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica