Thu07022020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Šminkanje za početnike - tinejdžere

sminkanje za početnike

Nezaobilazan dio odrastanja svake djevojčice je susret sa šminkom, ali ponekad od prevelike želje za odrastanjem, prvi pokušaji šminkanja završavaju pravom katastrofom. To se uglavnom dešava iz nepoznavanja pravilnog načina šminkanja.
Danas je šminka dostupna na svakom koraku, tako da tinejdžeri često rade eksperimente sa šminkom, pokušavajući skriti nesavršenosti uzrokovane pubertetom, posebno mrskim aknama, koji su glavni, zaštitni znak puberteta.

Nažalost često se dogodi da tinejdžeri te promjene ne shvaćaju kao prolazne, pa se povlače u sebe, dok poneki na sve moguće načine pokušavaju prekriti ono što im se ne sviđa, i u tom slučaju posežu za bilo kakvom šminkom.
Ukoliko nanesete puder od mame, najvjerojatnije boja neće odgovarati vašem tenu, te će puder na licu izgledati poput prave maske, iako nije vrijeme maskenbala.

Treba istaknuti svoju prirodnu boju kože, stoga treba paziti da je puder prikladan boji kože lica. Puder prije kupovine treba isprobati po danjem svijetlu, nijansa može biti malo svjetlija od prirodne boje tena, ali ne smije biti previše masna niti previše suha.
U počecima šminkanja često se dogode male katastrofe, tako da nisu rijetki slučajevi viška rumenila na obrazima, crnilo od maskare ispod očiju ili nejednako počupane obrve.

Za djevojke je važno je da je šminka jednostavna, te osim dobre podloge za šminku (ovdje su danas u ponudi razne tonirane kreme, koji su prikladne uzrastu) potreban je samo sjaj za usne. Za posebne prilike može se nanijeti malo svjetlucavog rumenila na obraze.

Savjeti za šminkanje:

  • Obrve: veoma su važne, te ukoliko smatrate da je potrebna promjena- ne činite to sami. Najbolje je otići kozmetičaru prvi put, jer ukoliko pogriješite trebati će vremena za ispravak greške.
  • Olovka za oči: neka olovka bude u nijansi boje očiju i pogled će dobiti posebnu dubinu i sjaj.
  • Maskara: ona je namijenjena starijim tinejdžericama; treba se pažljivo nanijeti na gornji kapak, najbolje samo na vrhove trepavica.
  • Korektor: Najbolje je koristiti kremasti korektor i to u bež boji: nanijeti ga lagano vrhom prsta na akne ili nepravilnosti koje želite prikriti.
  • Puder: Puder se može nanijeti vlažnom spužvicom na cijelo lice. U posebnim prilikama preko se može nanijeti kvalitetan, svjetlucavi puder u prahu.
  • Nakon šminkanja lagano na lice pritisnute papirnu maramicu da otklonite višak šminke – izgledat ćete mnogo prirodnije.

Dodatni savjeti za mlade početnice:

  • Make up koji se ne primijeti – je najbolji make up!
  • Prije odlaska na spavanje obavezno dobro očistite lice od šminke!

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica