Thu07022020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Savjeti za kupovinu madraca

savjeti za kupovinu madraca

Svi smo svjesni toga koliko je kvalitetan san važan za zdravlje čitavog organizma, a zdrav san međuostalom znači i dobar i kvalitetan madrac. Ukoliko obratite pažnju prilikom kupovine madraca izbjeći ćete neugodno spavanje. Ovdje možete pročitati nekoliko stručnih savjeta za dobar san:

  • Kupite čitav komplet – Podnice, madrace i okvire kreveta je najbolje kupovati u kompletu, jer su napravljeni po mjeri.
  • Ukoliko dijelove kreveta odlučite kupiti na različitim mjestima to vam može stvoriti probleme.
  • Nemojte kupovati madrac samo zbog lijepog izgleda - Proizvođači madraca se trude svojim proizvodima podariti privlačnost te ih ukrašavaju ručno šivanim satenskim vanjskim presvlakama. Imajte na umu da ta lijepa presvlaka je uvijek pokrivena plahtom. Ipak provjerite kakva je kvaliteta obrade bočnih strana madraca, jer ukoliko su rukom šivani rubovi znači da će vaš krevet dulje zadržati svoj oblik.
  • Budite oprezni sa garancijama „udobnosti“- Ukoliko prodavač garantira povrat novca, to je u svakom slučaju dobra stvar, jer možete isprobati madrac bez financijskog rizika. Imajte na umu da proizvođači madraca nikad ne bi dopustili trgovinama povrat madraca samo iz razloga što se nekomu nije svidio. E sad, ovdje se postavlja pitanje, da li je madrac koji smo mi kupili neko već koristio nekoliko tjedana, pa ga pod garancijom vratio. Vjerujemo da to svakako nije madrac koji biste vi željeli kupiti.
  • Izbjegavajte ravne podnice - Ravne podnice presvučene tkaninom na punom okviru nisu idealno rješenje, jer nemaju opruga. Takve podnice u većini slučajeva služe da bi se jeftini madraci činili čvršćima. No u biti ta vrsta podnica najčešće troši madrace, jer bez opruga vanjska presvlaka madraca se lako oštećuje. Isto tako nemojte pretpostavljati da je tvrd madrac najbolji. Doktori tvrde da, dok ležite, vaša kralješnica treba izgledati jednako kao i dok stojite. Iz tog razloga treba odabrati madrac koji se prilagođava prirodnoj zakrivljenosti kralješnice. Također ukoliko imate tvrd madrac i spavate na boku on se neće dovoljno ugibati pod vama kako bi ramena i kukovi nesmetano utonuli te se vaše tijelo izlaže neprirodnom pritisku. Dobar i kvalitetan madrac pritisak će raspodijeliti po čitavom tijelu.
  • Ne trošite bogatstvo na dječje madrace- Prodavači madraca su mudri, te znaju da roditelji neće štedjeti kada je u pitanju dobrobit njihove djece. Iz toga razloga nas uvijek obasipaju najboljim mogućim proizvodima po ekstremno visokim cijenama. Kada govorimo o dječjim krevetićima, gotovo svaki madrac prosječne cijene je dobar odabir. Kada ste lakši od 40 kg vaše tijelo ne stvara veliki pritisak na madrac. Zašto bi ste onda trošili veliki novac za dječji madrac koji će, vjerojatno, za koju godinu biti premalen.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica