Thu07022020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Osnovni savjeti-pravila za uređenje stana

osnovna pravila za uredenje doma

Otkrijete vlastiti stil. Vaš bi životni prostor trebao biti ujedno i odraz vaše osobnosti jer ćete se samo tako u njemu osjećati ugodno. Prelistajte časopise i izdvojite slike koje odgovaraju viziji vašeg savršenog kutka. Zatim ih analizirajte kako biste utvrdili koje vam boje i oblici odgovaraju, koji materijali, namještaj i odgovor će se nametnuti sam od sebe.

Jedan od osnovnih elemenata uređivanja stana je određivanje odgovarajuće palete boja. Svaki prostor treba imati jednu osnovnu boju, sekundarnu boji i boju koja daje naglasak i to u proporciji 60:30:10. Svakako, treba izbjegavati to da sve tri boje budu podjednako zastupljene. Boja koja daje naglasak bi trebala biti prisutna u detaljima: jastucima, vazama, lampama i slikama.

Sljedeći korak je miješanje teksture kako prostor ne bi izgledao monoton. Na primjer: ispod glatkog stola stavite čupavi tepih. Svakoj prostoriji je potrebna dovoljna količina svjetlosti, iz tri izvora koji formiraju trokut. Tako će centralni dio biti najviše osvijetljen. Na kraju treba izbalansirati veličine i oblike. Ukoliko u prostoriji ima previše različitih predmeta po veličini i obliku doći će do neuravnoteženosti. Ukoliko dominiraju predmeti oštrih rubova tu monotoniju treba razbiti ovalnim predmetima.

Nadamo se da će vam ovih par savjeta pomoći u uređenju vašeg životnog prostora.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica