Mon03302020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Božićna čarolija u mom domu

bozicna dekoracija vaseg doma

Crvena boja je poznata kao simbol radosti, sreće i blagostanja. Zato je prisutna u mnogim svečanim dekoracijama, a naročito u Božićinim. Prve Božićine pjesme na radiju, miris nadolazećih blagdana, raskošno okićene ulice. Sve to uvodi nas u najljepše trenutke u godini!

Donosimo vam par ideja kako da dom za ove blagdane pretvorite u pravo gnijezdo slavlja, radosti i sreće.

U svakom domu neka se prvenstveno nađe Božićna zvijezda, biljka sa žarko crvenim cvjetovima i tamnozelenim listovima najpoznatija prirodna Božićna dekoracija. Kako bi se što duže održala, potrebno ju je držati dalje od izvora svjetlosti i hladnoće na optimalnoj temperaturi od cc 18 °C. Potrebno ju je zalijevati 2-3 puta tjedno, a u vrijeme cvjetanja i dohranjivati umjetnim sredstvima svako dva tjedna.

Za Božićni aranžman treba vam postolje od tvrde spužve. Ubodite grančice jelke, imele i bršljana na gornju površinu i sa strane. Učvrstite ih iglicama sa crvenim „glavicama”, koje asociraju na bobice imele. Stavite Božićnu zvijezdu u sredinu aranžmana i ukrasite ga crvenom trakom.

Objesite Božićne, ukrasne čarape na police i zidove. Što budu raznolikije, vaš će dom izgledati veselije. Ako imate viška materijala, možete od njega da napraviti razne ukrase, poput jastučića, mašni, trakica. Birajte boje koje će u vaš dom unijeti duh Božićnih blagdana: crvenu, zelenu i zlatnu.

Svako dijete u kući zaslužuje poseban poklon. Sve popularnije novogodišnje čarape i vrećice za poklone svakako će izgledati atraktivno i biti u stilu nadolazećih blagdana.

Inspiraciju za pravi Božićni vjenčić pronađite u prirodi. Neka vam najmlađi članovi obitelji pomognu pri skupljanju zelenih borovih grančica u prirodi. Kad se vratite kući, naučite ih kako se suše naranče i od njih naprave originalne ukrase. Ovo nije samo način da uštedite novac već i kako da provdete više vremena sa obitelji u posebnim trenutcima, jer to i jest smisao Božićnih blagdana.

Sjajne kuglice i ostali ukrasi nisu rezervirani isključivo za Božićno drvce. Možete ih objesiti i na viseće stalke ili njima dekorirati zimzelene grančice Božićnih vjenčića. U nedostatku novca neka originalnost dođe do izražaja okitite zelenilom balkon, terasu. Odmah ćete osjetiti čaroliju svečanog ugođaja i prazničnog duha.

Sretni Vam i ugodni blagdani!

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica