Tue10272020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Savjeti za ljetnu frizuru

njega kose u ljetnim mjesecima

Sigurno jedva čekate sunce, more, ljeto, ljetne radosti, ali trebali bi ste znati kako sunce, morska sol, brčkanje u bazenu jako isušuju kosu, pa joj je tokom ljeta potrebna i dodatna njega. Prema preporukama poznatih svjetskih frizera, evo kako pripremiti i zaštititi kosu za vrele ljetne dana:

Za početak je neophodna dobra ljetna frizura. Šišanje je prvi korak kako bi vaša kosa izgledala savršeno čak i onda kada je vlažna nakon dana provedenog na plaži ili kad leprša na ljetnom povjetarcu. Dobro ošišana kosa, imat će zadovoljavajući oblik kako god da pada, a i sama frizura je lakša za održavanje. Stoga, prije odlaska na ljetni odmor posjetite frizera kako bi vašoj kosi dao tip-top oblik za cijelo ljeto.

Upotreba odgovarajućeg balzama, maske ili pakunga za kosu obavezni su u ljetnom periodu.

Balzam je potrebno koristiti poslije svakog pranja, a barem jednom tjedno, tijekom cijelog ljetnog perioda preporučamo korištenje malo jače maske ili hranjivog pakunga.Da bi efekt bio još intenzivniji, poslije nanošenja zamotajte kosu u ručnik ili u plastičnu foliju. Ostavite je tako neko vrijeme, kako bi, pod djelovanjem topline, kosa bolje apsorbirala pakung ili masku. Izrazito suhu kosu perite blagim šamponom.

Ne postoji ništa što bi moglo u potpunosti zaštititi kosu ili njenu boju od sunca, stoga iskoristite svaku priliku da je pokrijete. Možete koristiti šešir ili maramu; uz to što će vam kosa biti zaštićena od neželjenih sunčevih zraka, izgledat ćete IN.

Druga opcija bi bila korištenje nekog od preparata sa SPF zaštitom, predviđenog za njegu i zaštitu kose. Oni ne čuvaju kosu od oštećenja tako dobro kao šeširi i marame, ali pomažu.

Ljeti se potrudite što rjeđe koristiti sušilo za kosu, peglu ili figaro. Kombinacija vrućeg zraka ili vruče pegle dodatno oštećuju i najjaču dlaku. Ako upotrebljavate sušilo za kosu, podesite njegovu jačinu na minimum i držite ga bar dvadesetak centimetara dalje od kose.

Specijalne serume ili kapi za kosu koristite samo u onoj mjeri u kojoj su vam potrebni. Ovi preparati su određeni teksturom kose, pa ona slabija, tanje dlake zahtjeva manju količinu proizvoda. Koristite ih samo za vrhove, što će kosu zaštititi od bržeg mašćenja.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica