Tue05262020

Last updateTue, 07 Aug 2018 5pm


Njega kose nakon četrdesete

njega kose nakon cetrdesete

Kosu treba njegovati primjereno svojim godinama, jer kosa osim pranja i bojanja treba i dodatnu njegu kako bi sačuvala svoj sjaj, ljepotu i mekoću. Postoje i određena pravila kako njegovati zreliju kosu:

  • Ne perite učestalo kosu – događa se često da ženama koje su ušle u menopauzu kosa više masti nego prije, dok je na krajevima suha. Međutim treba imati na umu da se taj problem neće riješiti svakodnevnim pranjem kose, koje upravo ima suprotan efekt – vlasište će se više mastiti, a vrhovi kose će se oštetiti. Pranje treba regulirati na dva puta tjedno.
  • Koristite neutralne šampone - kosu perite sa neutralnim šamponima, jer zrela kosa teško podnosi alkalne preparate te ukoliko ih koristite vlasištu treba dosta vremena da uspostavi fiziološku pH vrijednost. Šamponi koji sadrže sulfate isušuju vlas.
  • Dodatna njega kose- pakunzi i maske za kosu trebaju se primjenjivati jednom tjedno u zrelijem životnom razdoblju, dakle trebali bi biti obavezan dio njege kose. Najbolji su oni koji sadrže keratin koji kosi daje elastičnost i vlagu. Također možete koristiti prirodne pakunge na bazi maslinovog ulja koje ste sami pripremili.
  • Oblikovanje frizure – za oblikovanje frizure izbjegavajte lakove za kosu, jer oni zalijepe vlasi kose. Također bi i gelove trebalo izbaciti iz upotrebe, jer dodatno isušuju kosu. Za oblikovanje frizure koristite vosak, on oblikuje i istovremeno hrani vlasi kose.

Zdrava Prehrana

Kulinarski savjeti

savjeti zdravlje

Frizure

Brzi i korisni savjeti

Recepti

Moda

Moda
Modni trendovi

Ljepota

Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika

Dijeta

dijeta
Dijetalni recepti

Seks & Odnosi

sex i odnosi
Savijeti i iskustva

Recepti

recepti
Moja online kuharica